Maskate
T: 088 – 0023300 | info@maskate.nl
 
Maskate

Projecten Mepac

MEPAC klembeugel KB2 in de praktijk getest.

Martin Kriek,chef monteur Unica Amsterdam:
“Unica is een modern installatiebedrijf. Wij beseffen als geen ander dat we continu moeten streven naar verbetering in kwaliteit en kostenbeheersing. Zeker in de huidige economie. Na de introductie van de KB2 klembeugel moesten we even wennen aan de innovatieve vormgeving en werkwijze. Maar na enkel proefprojecten waren werkvoorbereiders en montageploegen zeer enthousiast. Onze meterkostprijs is flink gedaald en met de strakke installatie geven we graag ons visitekaartje af.”

Als testcase namen zij het project van een nieuw hotel aan de Overtoom in Amsterdam. Hier verzorgde Installatiebedrijf Unica B.V. de totale klimaat- en elektrotechniek. Naar iedere hotelkamer werden buizen gemonteerd voor electra, data en televisie. Tot zeven buizen naast elkaar per kamer.
Door de toepassing van de MEPAC KB2 klembeugels kon Unica een groot deel van de montage realiseren met een aanzienlijke besparing: 4 beugels naast elkaar in plaats van de gecalculeerde 7.

25.000 beugels in plaats van 40.000! Een eenvoudige rekensom laat een besparing op materiaal van ruim 40% zien! Deze installateur bespaarde op inkoop van materiaal al ruim € 3.000,-.

De montage van de beugels aan de beton kon ook eenvoudiger. Hier zorgde het gebruik van de MEPAC KB2 snelplug ervoor dat slechts 60% van de verankering nodig was: omdat er maar 12.000 gaten geboord moesten worden in plaats van ruim 20.000 leverde dat eveneens een besparing in arbeidstijd op van 40%.
Deze installateur bespaarde op montagekosten nog eens ruim € 1.300,- Deze besparing was ten opzichte van de beugel met snelplug die Unica hiervoor gebruikte. De besparing van het gebruik van de Mepac KB2 snelplug tegenover conventionele schroef met plug zou nog veel groter zijn en nog eens € 2.800,-- besparing in arbeidstijd betekend hebben.
“Per saldo is de besparing dan zelfs hoger dan de inkoopprijs van de producten! Soms levert een frisse kijk wel ineens érg veel geld op aldus een van onze gebruikers.