Maskate
T: 088 – 0023300 | info@maskate.nl
 
Maskate

Historie

Ruim dertig jaar geleden werd Maskate B.V. opgericht. Aanvankelijk was het bedrijf actief als importeur en vertegenwoordiging van een Oostenrijkse fabrikant van installatiematerialen. Door het regelmatige contact met installateurs kregen de eigenaren van Maskate steeds beter een beeld van de uitdagingen die in de praktijk voorkwamen. Gemotiveerd door de gedachte dat er oplossingen moesten komen om het werk van de installateurs makkelijker te maken, begonnen ze met het ontwikkelen van hun eerste eigen producten. Met de uitvinding van de klembeugel en de destijds revolutionaire spijkerclip als vervangers van metalen zadels, werd ook het merk Mepac® geboren.
 
Het assortiment bevestigingsmaterialen breidde uit onder het merk Mepac® en de eigenaren zagen ook in de markt van kabelkanalen, aircomaterialen en bedradingskokers veel mogelijkheden tot innovatie. Omdat deze productlijn een andere expertise en aanpak vereiste dan de bevestigingsmaterialen werden deze ondergebracht onder het merk Canalit®. Terwijl het assortiment verbreedde, bleef het uitgangspunt altijd om de installateur te helpen slim en efficiënt te werken.
 
Door goed te blijven luisteren naar de installateur en de focus op kwaliteit en innovatie groeide het bedrijf en verhuisde Maskate van Beverwijk via Amsterdam Zuidoost uiteindelijk in 1988 naar Uithoorn. Hoewel de productie extern plaatsvond met eigen matrijzen, werden alle producten via het magazijn in Uithoorn getest op kwaliteit en gedistribueerd naar alle groothandels in Nederland en verschillende distributeurs in Europa.
 
Eind 2014 vonden de eigenaren het na meer dan 30 jaar tijd om het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie. In Klemko Techniek B.V. te Soest werd een passende partner gevonden. Niet alleen vullen de assortimenten van beide bedrijven elkaar aan, ook de ideologie van Klemko past bij Maskate. Net als Maskate bezoeken de vertegenwoordigers van Klemko actief de installateur, geven ze advies en bedenken ze samen nieuwe innovaties. In 2015 is Maskate verhuisd naar het pand van Klemko Techniek in Soest en sindsdien werken de bedrijven samen om de markt nog beter te kunnen bedienen.