Maskate
T: 088 – 0023300 | info@maskate.nl
 
Maskate

Canalit producten

Canalit heeft een uitgebreid programma kunststof kanalen, kokers en bijbehorende producten. Van zelfklevende leidingkokers, voorzien van de veelgeprezen dubbelzijdige foamtape tot aan een assortiment bedradingkokers voor paneelbouwers en industrie. Alles compleet met slimme en doordachte hulpstukken.

Dat innovatie niet alleen in het maken van producten van hoge kwaliteit zit, maar ook in de verpakking kan zitten, heeft Canalit afgelopen jaren wel bewezen. Het begon met de service om de snellopende maten ook per stuk verpakt te leveren, zodat de installateur de materialen, bij vervoer in zijn bedrijfswagen, schoon en onbeschadigd op zijn project krijgt.

Later heeft de groothandel ons gevraagd om ook de overige maten per stuk te verpakken, omdat deze nooit in complete omdozen verkocht worden en zij dit zelf nog eens per stuk moesten verpakken in hun magazijn. Dit werkte niet alleen kostenverhogend, maar het milieu werd ook nog eens extra belast door alles vanuit dozen opnieuw te verpakken.

Doordat we standaard alle maten direct bij de productie per stuk verpakken en alleen snellopers en projectbestellingen in doos leveren wordt het milieu het minste belast. Daarbij moet natuurlijk ook nog worden opgemerkt dat de folie is gemaakt van meer dan 60% recycle materiaal en ook na gebruik weer recyclebaar is. De totale milieudruk van de verpakking van productie tot installatie is hierdoor flink afgenomen en dit leverde ons zelfs het Bleuway predikaat als beloning voor een duurzame bijdrage aan het milieu binnen de elektrotechniek.

De kunststof producten worden op extrusiemachines geproduceerd. Deze persen jaarlijks duizenden kilometers aan kunststof in de juiste vorm, waarna ze op de juiste lengte afgezaagd worden. Deze productie vindt plaats op verschillende locaties in binnen- en buitenland.