Maskate
T: 088 – 0023300 | info@maskate.nl
 
Maskate

Mepac Producten

De kunststof producten worden op spuitgietmachines geproduceerd. De productie vindt plaats op verschillende locaties in binnen- en buitenland. Om risico uit te sluiten en continuïteit te waarborgen zijn twee productiematrijzen per productsoort beschikbaar.
Moderne spuitgietmachines met verfijnde randapparatuur produceren er volautomatisch, 24 uur per dag. Ook het inpakken is geautomatiseerd: op een lopende band worden de nieuwe producten elektronisch geteld, vallen in een klaarstaand leeg doosje en op het juiste moment draait op een carrousel een nieuw leeg doosje voor. Volle doosjes gaan met vastgesteld aantal in een omdoos en een standaard aantal omdozen past op een europallet.
Uit oogpunt van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt een deel van het montage- en inpakwerk echter uitbesteed aan werkvoorzieningen waar oa. gehandicapten dagelijks een zinvolle invulling vinden. Zij zijn erg blij met de dagbesteding en gebruiken de vergoeding van de werkzaamheden om uitstapjes te maken in tijden van krappe overheidsbudgetten.

Wat maakt een product tot een Mepac product?
Alle Mepac-producten zijn halogeenvrij. Per product wordt de juiste kunststof, voor díe specifieke toepassing gekozen. De kunststof van bijvoorbeeld Mepac spijkerclips is taai en daardoor vrijwel onverwoestbaar. De stalen nagels zijn een speciale vermelding waard: niet gegalvaniseerd maar verzinkt, waardoor waterstof broosheid niet voorkomt en de nagels een zware roestwerende zinklaag hebben. Mepac klembeugels zijn vervaardigd van het hoogwaardige nylon.