Maskate
T: 088 – 0023300 | info@maskate.nl
 
Maskate

Samenwerken doe je niet alleen

  Bij Maskate geloven we in de toegevoegde waarde van samenwerken. Gelukkig hebben we ook veel gelijkgestemden om ons heen die dat mogelijk maken.
Een goed voorbeeld daarvan is Auke Birza, Projectmanager Key Accounts bij Rexel. Over oplossingen zoeken, elkaar ondersteunen en… zijn beeld van Maskate.

Op je visitekaartje staat de functie Projectmanager Key Accounts. Wat houdt dat werk precies in?
Ik werk nu voor Rexel, van oorsprong kom ik bij Hagemeijer vandaan. Ik onderhoud contacten en beheer de relaties met grote landelijke installatiebedrijven. Projecten die door ons behartigd worden probeer ik zo goed mogelijk in goede banen te leiden, en verder ben ik natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe projecten. Daarnaast ben ik in de praktijk ook veel in de regio te vinden.

Dat klinkt als een veelzijdige baan. Wat vind je er zelf leuk aan?
Wat mij trekt in deze functie is het dagelijks contact met klanten. Ik werk constant aan het opbouwen van een goede relatie door me persoonlijk te onderscheiden. Eigenlijk ben ik altijd bezig om waar mogelijk te helpen en te versterken, en om samen nieuwe kansen aan te boren. Geen dag is hetzelfde, dat maakt het leuk.

Wat verwacht je tijdens een samenwerking van een fabrikant?
Zoals ik al zei ben ik vaak bezig met oplossingen zoeken. Hiervoor heb ik zelf als commerciant niet altijd de nodige technische kennis en daar kan een fabrikant mij weer in ondersteunen. Zo kan ik de klokken horen luiden, maar komen we er samen achter waar de klepel hangt!

Wat spreekt jou aan in (de samenwerking met) Maskate?
Vooral de laagdrempeligheid en de no-nonsense mentaliteit vind ik erg prettig werken. Daarnaast zijn jullie goed in het structureel nakomen van afspraken, daar kan ik op rekenen. Jullie kracht zit er in dat de producten van Mepac en Canalit eigenlijk overal aanwezig zijn, zelfs bij mensen die Maskate niet kennen. Mijn contact met Maskate loopt vrijwel altijd via Roy Salomons. Met hem spreek ik eens in de twee, drie maanden af. Tijdens deze gesprekken nemen we door welke behoeften er spelen in de markt, en hoe Maskate eventueel hierin kan helpen met productinnovatie. De Indoka rail is hier een goed voorbeeld van. Meedenken met de klant, nieuwe producten ontwikkelen en nieuwe markten aanboren. In deze tijd is het niet verkeerd om er zo in te staan!